05 aug Sushi bowl & Creamy Basisvinaigrette met wasabi
Ingrediënten
- 100 g witte sushirijst
- 30 g sushi azijn
- 300 g gerookte zalm
- 100 g waterkers
- 150 g gepelde edamame bonen
- 1 avocado
- Sesamzaadjes
- Voor de Wasabivinaigrette:
- 30 g wasabipasta
- 200 g Creamy Basisvinaigrette van Delino
Instructies
- Meng de Delino Creamy Basisvinaigrette met de wasabipasta.
- Kook de rijst, laat afkoelen en meng er de sushi-azijn onder.
- Kook de edamame bonen kort in een pot met gezouten water, giet af en verfris onder koud, stromend water. Snijd de avocado in plakjes.
- Verdeel de rijst onder de bowls. Leg hierop de waterkers, de edamame bonen, de plakjes avocado en de zalm. Bestrooi met sesamzaadjes.
- Serveer met de Wasabivinaigrette, die je zelf naar hartenlust kan toevoegen aan de sushibowl.