25 mei Gebakken Hertenkalf met Jagersaus
Ingrediënten
- 4 hertenkalfsteaks
- 300 g mengeling van champignons
- 1 teentje look
- 1 fijngesneden sjalotje
- 1/2 knolselder
- 1 dl room
- Enkele walnoten
- Walnootolie
- 2 dl Jagersaus van Delino
Instructies
- Snij van de knolselder 4 dikke balkjes en snij de rest in blokjes. Kook de balkjes gaar in kokend gezouten water. Kook de helft van de blokjes gaar in de room. Mix deze en werk op met walnootolie. Spuit wat van de puree op de balkjes, werk af met wat walnoot en blokjes knolselder. Warm op in een oven van 180°C gedurende een 10-tal minuten. Bak de hertenkalfsteaks aan in olijfolie of boter, kruid met peper en zout en bak volgens gewenste bakwijze. Bak de champignons aan in boter of olijfolie, doe er de sjalot, de look en de blokjes knolselder bij. Kruid af met peper en zout. Werk eventueel af met wat fijngesneden bieslook of peterselie. Warm de Delino Jagersaus op. Schik op een bord.