Niertjes op Jagerswijze

Niertjes op Jagerswijze

Ingrediënten

  • 2 mooie kalfsnieren
  • Halve groene kool
  • 1 ui
  • 1 Rode wijn
  • schijf gerookt spek
  • 4 aardappelen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 l kippenfond
  • 5 dl Jagersaus van Delino

Instructies

  • Reinig de nieren en kruid ze goed aan alle kanten. Bak ze aan in hete boter en laat 10 minuten in de oven garen. Giet na 10 minuten de Jagersaus in de pan en laat nog eens 10 minuten garen in de oven. Bij dit gerecht past een ouderwetse groene kool – stoemp uitstekend. Neem hiervoor een in schijfjes gesneden ui, en stoof hem aan in boter. Voeg in grove stukken gesneden kool en aardappelen toe, alsook het kruidentuiltje, de kippefond, peper en zout. Voeg uiteindelijk ook het spek toe en laat 1 uur onder gesloten deksel op een laag vuurtje sudderen. Roer goed en schik op het bord. Hierbovenop komen de niertjes in schijven, schik de Jagersaus van Delino rondom.


nl_BENL
en_USEN fr_FRFR de_DEDE nl_BENL