Pintade ‘à la Chasse’

Pintade ‘à la Chasse’

Ingrediënten

  • parelhoenborsten
  • 100 g bladspinazie
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 aardappelen
  • 1 ei
  • 0,5 dl room
  • 50 g geraspte kaas
  • 8 stronken witloof
  • 1 dl bruine fond
  • 1 dl donker bier
  • 5 dl Jagersaus van Delino

Instructies

  • Stoof de spinazie aan in boter met peper, zout en nootmuskaat. Maak een inkeping in de parelhoenborsten en vul ze op met spinazie. Kruid de borsten goed en omwikkel ze met het bladerdeeg. Bestrijk het met eigeel en laat gedurende 20 min. in de oven op 220°C bakken. Snij de schijfjes in plakjes en schik ze op een bord. Bak de gaargestoofde witloofstronken aan in boter, blus met de fond en het bier, en laat 15 minuten op een zacht vuurtje smoren. Rasp de aardappelen zeer fijn, wring ze uit en meng met de room en de kaas. Bak ze, goed aangedrukt, in een koekenpan aan beide zijden op een zacht vuurtje. Snij in vier en schik op het bord. Schenk de Jagersaus van Delino rondom.


nl_BENL
en_USEN fr_FRFR de_DEDE nl_BENL