Filo-gebakje met Loempiasaus

Filo-gebakje met Loempiasaus

Ingrediënten

  • 200 g resten van kip of kalkoen
  • 100 g fijngesneden champignons
  • 1 eierdooier
  • 4 blaadjes fillo-deeg
  • 1 blikje maïs
  • Loempiasaus van Delino

Instructies

  • Spreid de vier cirkelvormige deegblaadjes uit op tafel en bestrijk de boorden met eigeel. Maak een vulling met het vlees, de champignons, de gehakte sjalot, de maïs en de Loempiasaus. Meng het geheel zeer goed en schik deze mengeling in een langwerpige vorm in het midden van het deeg. Rol het deeg op zoals een pannekoek en plooi de zijkanten naar binnen. Bestrijk eventueel de "naden" nog eens met eigeel. Bak ze in hete olie of in de frituurpan en serveer met de Delino Loempiasaus.
  • Ideaal als voorgerecht of als aperitiefhapje.


nl_BENL
en_USEN fr_FRFR de_DEDE nl_BENL