Gebakken grietbot met witte wijnsaus van rouille

Gebakken grietbot met witte wijnsaus van rouille

Gebakken grietbot met witte wijnsaus van rouille

Gebakken grietbot met witte wijnsaus van rouille

Ingrediënten

  • 400 g grietfilet
  • 50 g panko
  • 1/2 pak groene asperges
  • 1 sjalot
  • 1 dl visfumet
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • Rouille van Delino
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Snij de filets in gelijke porties kruid af en bak ze krokant aan in olijfolie.
  • Leg op een bakplaat en bestrooi met panko en olijfolie.
  • Laat krokant kleuren onder de grill.
  • Schil de asperges snij ze in gelijke stukken en gaar ze in kokend gezouten water.
  • Kook de visfumet, sjalot en de witte wijn in tot de helft.
  • Zeef de jus en doe de room erbij. Laat inkoken tot sausdikte.
  • Werk op met de rouille en kruid af.
  • Dresseer op het bord.


nl_BENL