
12 sep Gehaktballetjes met stoemp van groene kool en spek

Ingredients
- 1 kg gemeng gehakt (varken/kalf)
- 2 eigelen
- 100 g paneermeel
- 2 sjalotjes
- 200 g spek
- 1/2 groene kool
- 600 g aardappelen
- 8 dl Mosterdsaus van Delino
- peper en zout
- olijfolie of boter
Instructies
- Meng het gehakt met het eigeel, het paneermeel en de fijngesneden sjalotjes.
- Kruid af met peper en zout. Bak mooi bruin aan in olijfolie.
- Snij de groene kool en stoof ze samen met de spek aan.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Pureer de aardappelen en werk op met olijfolie of boter.
- Voeg er de gestoofde groene kool en spek aan toe.
- Kruid af met peper en zout.
- Warm de Delino mosterdsaus.
- Schik op een bord.