Lamsgehakt spiesjes met couscous, geroosterde groenten en Zigeunersaus

Lamsgehakt spiesjes met couscous, geroosterde groenten en Zigeunersaus

Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • verse munt
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • kaneel
  • peper en zout
  • 250 g couscous
  • 2 gele paprika's
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 2 rode ui
  • verse tijm
  • 400 g Zigeunersaus van Delino

Instructies

  • Meng voor de spiesjes het lamsgehakt, samen met het koriander- en komijnpoeder, een snuifje kaneel, fijngesnipperde look, wat fijngehakte munt, peterselie, peper en zout.
  • Druk het gehakt in rolletjes rond de satéstokjes en laat even opstijven in de koelkast.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en kruid af met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze in plakjes.
  • Meng ze samen in een kom met olijfolie, peper, zout en tijm.
  • Verdeel ze over een bakplaat, zet 30 minuten in de oven en schep geregeld om.
  • Wrijf de lamsspiesjes in met olijfolie en bak ze in een grillpan.
  • Doe de couscous in een serveerschaal, garneer met de geroosterde groenten, peterselie, munt en lamsspiesjes.
  • Werk af met de Delino Zigeunersaus.


nl_BENL