18 mei Kalfsstoofpotje met Tomato Cream
Ingrediënten
- 1,5 kg kalfsstoofvlees
- 2 dl kippenbouillon
- 500 g witte champignons
- 200 g gemengd gehakt
- Peterselie
- Peper en zout
- 1,2 l Tomato Cream van Delino
Instructies
- Kuis het vlees op en snij in grote stukken. Spoel het vlees onder koud stromend water. Kook het vlees op in koud water met zout. Giet af en spoel het vlees, om eventuele onreinheden te verwijderen. Zet het vlees op met de kippenbouillon en de Delino Tomato Cream, laat zachtjes garen in een kookpot of steamer. Kruid af met peper en zout. Maak van het gehakt kleine balletjes en kook deze kort op in kokend gezouten water. Stoof de champignons op hun geheel aan en voeg ze samen met de gehaktballetjes bij het stoofpotje, gebruik wat plukjes peterselie als garnituur. Serveer hierbij gekookte aardappelen met peterselie of een aardappelpuree.