Chicken fingers & zoete aardappelfrietjes met Andalouse dip

Chicken fingers & zoete aardappelfrietjes met Andalouse dip

Zutaten

  • 480 g Hähnchenfilet
  • 5 zoete aardappelen
  • Pimenton de la vera (gerookte paprika)
  • Pfeffer und Salz
  • Verse koriander
  • Bloem
  • Eiwit
  • Cornflakes (naturel)
  • Delino Andalouse

Anleitungen

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Borstel de zoete aardappelen schoon. Snijd ze ongeschild in dikke frieten.
  • Leg ze op een ingevette ovenplaat, kruid met peper en zout en sprenkel er de olijfolie over. Zet gedurende 25 à 35 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hussel ze regelmatig om.
  • Voor de chicken fingers zet je 3 kommetjes klaar. Eéntje met bloem, ééntje met eiwit en ééntje met cornflakes.
  • Kruid de kipfilet met de pimenton en peper, draai ze één voor één goed door de bloem, daarna in het eiwit en vervolgens door de cornflakes.
  • Verhit de friteuse tot 180°C en frituur de kip krokant. Kruid ze nog eens goed met zout en eventueel wat fijngehakte koriander.
  • Serveer samen op een schotel met de Delino Andalouse.


de_DEDE