Varkensmignonette met gebakken groenten en Bearnaise

Varkensmignonette met gebakken groenten en Bearnaise

Zutaten

  • 400 g varkensmignonette
  • 2 wortels
  • 1/2 knolselder
  • 2 pastinaken
  • Enkele blaadjes savooikool
  • 1 lepel verse lavas
  • 160 g zilveruitjes
  • 300 g Delino Bearnaise

Anleitungen

  • Snij de wortels, knolselder en pastinaak in schijfjes, blancheer alle groenten apart in een pot met gezouten, kokend water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze direct af onder koud water.
  • Verhit een pan op zacht vuur met wat hoeveboter en voeg de groenten toe. Start met de uitjes, dan de wortels, de pastinaak, de knolselder en de savooikool. Kruid alles goed met peper en zout en laat nog even kort bakken. Haal de pan van het vuur en voeg een lepel Delino Bearnaise toe, alsook wat fijngehakte lavas.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ongeveer 10 minuten verder garen. Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  • Snijd de mignonettes in schuine reepjes, verdeel ze samen met de groenten over de borden en werk af met extra Bearnaise.


de_DEDE