Graved lax van Zalm, rode Biet, Groene Appel en Creamy Basisvinaigrette

Graved lax van Zalm, rode Biet, Groene Appel en Creamy Basisvinaigrette

Ingrédients

  • 500 g verse zalm
  • 150 g Sucre
  • 150 g grof zeezout
  • 150 g betteraves rouges
  • 100 g groene appelcoulis
  • 1 blaadje gelatine
  • 1/4 concombre
  • 1 groene appel
  • 1 botte dille
  • Vinaigrette de Base Creamy Delino

Préparation & dressage

  • Kuis de zalmfilet op en kruid deze met peper. Mix de gekookte rode biet met de suiker en het zeezout. Giet over de zalm en laat marineren gedurende 24 uur, af en toe eens de zalm omdraaien. Spoel de zalm af en snij deze in plakjes. Verwarm de coulis en voeg er de in koud water geweekte gelatine bij. Giet in vormpjes en laat opstijven. Snij de komkommer in fijne brunoise, snij de dille fijn en meng deze met de Creamy Basisvinaigrette. Snij de appel in staafjes en meng er olijfolie onder, kruid met peper en zout. Dresseer op een bord.


fr_FRFR