Kalfsstoofpotje

Kalfsstoofpotje

Ingrédients

  • 800 g stoofvlees van kalf
  • 1/2 blanke fond of gevogelte fond
  • 1 carottes
  • 1 oignon
  • 1 poireau céleri
  • 150 g Tomato Ketchup van Delino
  • 1 dl de crème
  • 2 cuillères roux
  • 1 el witte wijnazijn
  • 250 g champignons
  • le jus d'1 citron
  • 250 g de haché de veau
  • d'œufs
  • 1 oignon
  • 2 tomaten in blokjes
  • 2 cuillères platte of krulpeterselie

Préparation & dressage

  • Snij het vlees in gelijke stukken, zet op in koud water en laat eventjes opkoken, Giet af en spoel het stoofvlees af om onreinheden te verwijderen, Zet onder met de fond. Snij de wortel, ui en selder fijn en voeg bij het vlees, voeg kruiding toe en laat zachtjes garen. Wanneer gaar, het vlees uit de bouillon halen en de bouillon zeven, De room en de Tomato Ketchup eraan toevoegen en opbinden met roux en de tomaat, Kruid af met peper en zout. Snij de champignons in 4 en voeg er het citroensap aan toe. Laat de champignons garen onder deksel. Giet de champignons door een zeef en voeg ze bij het vlees. Meng het kalfsgehakt met het ei, de ui en de tomaat kruid af met peper en zout en maak er gehaktballetjes van. Kook deze kort gaar in kokend gezouten water. Voeg de balletjes bij het stoofpotje, Werk af met de fijngesneden platte peterselie.


fr_FRFR