Ovenschotel van Groene Kool, Gemengd Gehakt en Tomato Cream

Ovenschotel van Groene Kool, Gemengd Gehakt en Tomato Cream

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 100 g gezouten spekreepjes
  • 2 sjalotjes
  • 50 g panko of paneermeel
  • 1 groene kool
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • 6 dl Tomato Cream van Delino

Instructies

  • Snij de sjalotjes fijn en meng ze met het gehakt, meng hieronder ook de eieren en het paneermeel. Kruid af met peper en zout. Kuis de groene kool op en kook de groene bladeren kort in kokend gezouten water of de steamer. Snij de rest van de groene kool fijn. Leg de gekookte bladeren op aluminiumfolie, leg hierop het gehakt en maak er een worst van.
    Gaar gedurende 30min. op 100°C in de oven of de combisteamer. Stoof de spekreepjes aan in olijfolie, voeg er de gesneden groene kool aan toe en laat zachtjes garen. Kruid af met peper en zout. Schik in een schotel wat gestoofde groene kool, hierop de plakjes gehakt en werk af met de Delino Tomato Cream


nl_BENL