Sushi bowl & Creamy Basisvinaigrette met wasabi

Sushi bowl & Creamy Basisvinaigrette met wasabi

Ingredients

  • 100 g witte sushirijst
  • 30 g sushi azijn
  • 300 g gerookte zalm
  • 100 g waterkers
  • 150 g gepelde edamame bonen
  • 1 avocado
  • Sesamzaadjes
  • Voor de Wasabivinaigrette:
  • 30 g wasabipasta
  • 200 g Creamy Basisvinaigrette van Delino

Instructions

  • Meng de Delino Creamy Basisvinaigrette met de wasabipasta.
  • Kook de rijst, laat afkoelen en meng er de sushi-azijn onder.
  • Kook de edamame bonen kort in een pot met gezouten water, giet af en verfris onder koud, stromend water. Snijd de avocado in plakjes.
  • Verdeel de rijst onder de bowls. Leg hierop de waterkers, de edamame bonen, de plakjes avocado en de zalm. Bestrooi met sesamzaadjes.
  • Serveer met de Wasabivinaigrette, die je zelf naar hartenlust kan toevoegen aan de sushibowl.


en_USEN