Varkensgebraad met groene groente, jonge aardappel met spek en mosterdsaus

Varkensgebraad met groene groente, jonge aardappel met spek en mosterdsaus

Varkensgebraad met groene groente, jonge aardappel met spek en mosterdsaus

Varkensgebraad met groene groente, jonge aardappel met spek en mosterdsaus

Ingrediënten

  • 1 varkensgebraad
  • 2 eetlepels mosterd
  • platte peterselie
  • 600 g groene groenten (ertwtjes, boontjes, snijboontjes,...)
  • 1 sjalot
  • 600 g krielaardappelen
  • 50 g gerookt spek
  • 8 dl Mosterdsaus van Delino

Instructies

  • Kruid het vlees en bak mooi bruin aan in boter of olijfolie.
  • Haal de pan van het vuur en besmeer het vlees met mosterd, doe er de fijngesneden platte peterselie bij en laat verder garen in de oven.
  • Kook ondertussen de groene groenten gaar.
  • Stoof het sjalotje aan en doe er de groenten bij.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Kook de aardappelen gaar en snij ze in vier.
  • Stoof het spek aan en voeg er de aardappelen bij.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer met de warme Delino mosterdsaus.


nl_BENL