Graved lax van Zalm, rode Biet, Groene Appel en Creamy Basisvinaigrette

Graved lax van Zalm, rode Biet, Groene Appel en Creamy Basisvinaigrette

Ingrediënten

  • 500 g verse zalm
  • 150 g suiker
  • 150 g grof zeezout
  • 150 g gekookte rode biet
  • 100 g groene appelcoulis
  • 1 blaadje gelatine
  • 1/4 komkommer
  • 1 groene appel
  • 1 bosje dille
  • Creamy basisvinaigrette van Delino

Instructies

  • Kuis de zalmfilet op en kruid deze met peper. Mix de gekookte rode biet met de suiker en het zeezout. Giet over de zalm en laat marineren gedurende 24 uur, af en toe eens de zalm omdraaien. Spoel de zalm af en snij deze in plakjes. Verwarm de coulis en voeg er de in koud water geweekte gelatine bij. Giet in vormpjes en laat opstijven. Snij de komkommer in fijne brunoise, snij de dille fijn en meng deze met de Creamy Basisvinaigrette. Snij de appel in staafjes en meng er olijfolie onder, kruid met peper en zout. Dresseer op een bord.


nl_BENL