
07 feb Krokante nems, Oosterse roerbak met Chinese saus

Servings 4
Ingrediënten
Voor de groentenvulling/roerbak:
- 200 g beetgaar gekookte aspergetips
- 200 g beetgaar gekookte peultjes
- 100 g fijngesneden pijpajuin
- 200 g sojascheuten
- 1 dl olijfolie
- 8 dl Chinese saus Delino
Voor de nems:
- 20 velletjes rijstpapier
- 200 g gekonfijte eend geplukt
- 100 g roerbak
- 5 cl gezoete sojasaus
- eigeel
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de roerbak en stoof deze krokant aan in de hete olijfolie in de wokpan.
- Neem het deel voor de vulling en meng met de eend en de zoete sojasaus.
- Laat het rijstpapier week worden in lauw water, schik op een keukendoek, verdeel in het midden wat vulling en wrijf de randen in met wat eigeel. Plooi de onderkant over de vulling, de linkse en rechtse kan naar het midden. Rol strak op tot een mooie nem.
- Bak ze krokant in de frituur of in een hete voorverwarmde oven van 220°.
Presentatie
- Serveer de roerbak met daarop een 5-tal nems per persoon als sharing gerecht.
Notes
TIP: In de nems kunt u verschillende vleessoorten zoals kip, kalkoen of verschillende vissoorten zoals zalm, garnalen of inktvis of gemarineerde tofu schikken.