07 feb Pie met Chinese saus
Servings 2
Ingrediënten
- 2 plakken bladerdeeg elk 30cm
- 1 eierdooier + 5cl water (dorure)
Voor de vulling:
- 200 g fijngesneden paksoi suikererwt (sugarsnap) beetgaar gekookt
- 200 g wortelschijfjes beetgaar gekookt
- 200 g sojascheuten
- 600 g gebakken kipfilet in plakjes
- 4 dl Chinese saus Delino
Instructies
- Warm de oven op 190°
- Maak de vulling: meng alle ingrediënten met de Delino Chinese saus.
- Schik een bladerdeegvel onder bakpapier in een gewenste vorm. Schik daarin de vulling en plooi het bladerdeeg dicht. Maak een schoorsteentje in alufolie en prik gaatjes in de bovenkant (dit om stoom vrij te laten tijdens het bakken zodat het bladerdeeg niet barst). Kwast het bladerdeeg in met de dorure.
- Bak gedurende een 25-tal minuten in de voorverwarmde oven.
Presentatie
- Presenteer met extra, warme Chinese saus
Notes
TIP: indien deze verkocht wordt kant en klaar in de toog, halveert u de baktijd. Klant warmt nog een extra 15 minuten in de oven thuis op 180°C voorverwarmd. Dit recept kan ook met oosterse groenten gemaakt worden, kan geserveerd worden bij een stukje gebakken vis als garnituur of bij een feestelijke fondue of gourmetschotel.