Gebakken gamba, avocadosalade en cocktailsaus

Gebakken gamba, avocadosalade en cocktailsaus

Ingrediënten

  • 16 Gamba's gepeld en ontdarmd
  • 2 avocado gepeld en in plakjes
  • 1 rode ajuin in flinterdunne ringen
  • 1 puntpaprika ontpit in fijne reepjes
  • 200 g Cocktail van Delino
  • verse korianderscheuten (bloempjes)

Voor de Marinade

  • 2 dl olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 5 g look geperst
  • 3 g paprikapoeder
  • 1 g piment
  • 3 g korianderpoeder
  • 3 g komijnpoeder

Instructies

  • Schik de gamba’s in een schaal en bevochtig met de gemixte marinade. Laat minimaal 2h marineren.
  • Warm uw teppanBBQ voor. Schik hout tot net boven de plancha of warm uw BBQ tot kolen heet zijn en vlammen verdwenen zijn.
  • Bak de gamba’s aan op de plancha of grill en laat een 3 tal minuten bakken.
  • Schik de avocado, rode ajuin en puntpaprika en bevochtig met wat marinade. Leg daarop de warme gamba’s, werk af met de DELINO cocktailsaus en wat verse kruiden.

Notes

TIP: Scampi of langoustines over kreeft en langousten zijn andere alternatieven om dit gerecht te bereiden.


nl_BENL