08 feb Gebakken gamba, avocadosalade en cocktailsaus
Ingrediënten
- 16 Gamba's gepeld en ontdarmd
- 2 avocado gepeld en in plakjes
- 1 rode ajuin in flinterdunne ringen
- 1 puntpaprika ontpit in fijne reepjes
- 200 g Cocktail van Delino
- verse korianderscheuten (bloempjes)
Voor de Marinade
- 2 dl olijfolie
- sap van 1 limoen
- 5 g look geperst
- 3 g paprikapoeder
- 1 g piment
- 3 g korianderpoeder
- 3 g komijnpoeder
Instructies
- Schik de gamba’s in een schaal en bevochtig met de gemixte marinade. Laat minimaal 2h marineren.
- Warm uw teppanBBQ voor. Schik hout tot net boven de plancha of warm uw BBQ tot kolen heet zijn en vlammen verdwenen zijn.
- Bak de gamba’s aan op de plancha of grill en laat een 3 tal minuten bakken.
- Schik de avocado, rode ajuin en puntpaprika en bevochtig met wat marinade. Leg daarop de warme gamba’s, werk af met de DELINO cocktailsaus en wat verse kruiden.
Notes
TIP: Scampi of langoustines over kreeft en langousten zijn andere alternatieven om dit gerecht te bereiden.