gebakken rundsbrochette met portosaus

gebakken rundsbrochette met portosaus

Ingrediënten

  • 4 g rundsbrochettes, paprika en rode ajuin
  • 5 cl olijfolie, klontje boter
  • 6 dl Portosaus Delino

Voor de krieltjesstoof

  • 1 rode ajuin
  • 100 g boter
  • 400 g beetgaar gekookte krielaardappelen
  • 200 g beetgaar gekookte erwten
  • verse munt

Instructies

  • Warm de oven voor op 170°
  • Warm de braadpan heet met olijfolie en boter, zet er de ajuin in aan en gaar verder in de oven.
  • Reinig de rode ajuin en hak fijn.
  • Neem de vlees-braadpan en warm er de boter in, zet er de ajuin in aan en voeg de gehalveerde krielaardappelen toe. Bak even op en voeg er de vers gehakte kruiden aan toe.
  • Warm de Delino Portosaus op met eventueel wat verse munt.

Presentatie

  • Schik de krieltjesstoof met daarop de brochette.
  • Werk af met Delino Portosaus (met munt)

Notes

TIP: De brochettes kunnen ook gemaakt worden met stevige vis zoals zeeduivel (lotte) of zeewolf.


nl_BENL