31 jul Vers gelakte varkensbuik met geroosterde wintergroenten en Mosterdsaus
Ingrediënten
- 600 g vacuüm gegaard buikspek
- Provençaalse kruiden
- 2 rode bieten
- 1 grote ui
- 400 g butternutpompoen
- 4 jonge wortels
- 1 pastinaak
- 300 g krieltjes
- Olijfolie
- Verse tijm
- Peper en zout
- 400 g Mosterdsaus van Delino
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd de rode bieten in 4, de ui in halve ringen, de pastinaak in de lengte in 4, de butternut in grote stukken en de krieltjes in 4. De wortels mogen heel blijven.
- Leg alle groenten met wat verse tijm in een ovenschaal. Kruid ze goed met peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg wat olijfolie toe en zorg dat alles goed met de olie vermengd is. Rooster ze ongeveer 40 minuten in de oven. Draai ze tussendoor regelmatig om.
- Versnijd het buikspek in repen, bestrijk met olijfolie en Provençaalse kruiden en grill kort in een hete grillpan. Serveer het buikspek met de groenten en de Delino Mosterdsaus.