24 apr Carpaccio tomaat, gebrande makreel met Italian vinaigrette
Servings 4
Ingrediënten
- 2 coeur de boeuf tomaten
- 2,5 dl Italian vinaigrette DELINO
- 4 makreelfilets, ontgraat
- sap van 1 citroen
- 2 strengels pijpajuin
- 2 sneden oud brood
- 50 g boter
- peper uit de molen en zeezout
Instructies
- Meng de Italian vinaigrette met citroensap en schik er met de vlaaszijde de makreelfilets in. Dek af met folie en zet minimaal 2 uur in koeling om te marineren.
- Maak de croutons: Snijdt het brood in gelijke blokjes. Smelt de boter in de bakpan en bak er de broodblokjes krokant in aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten in fijne plakjes en beleg er de borden mee. Breng op smaak met peper en zout en overgiet met de Delino Italian vinaigrette.
- Neem de makreel uit de oven en dep droog. Brandt de vleeskant van de makreel met een keukenbrander of bonzenbrander.
- Schik op de tomaat en werk af met fijngesneden pijpajuin, wat zeste van citroen (enkel indien deze onbehandeld is) en broodcroutons.