Carpaccio tomaat, gebrande makreel met Italian vinaigrette

Carpaccio tomaat, gebrande makreel met Italian vinaigrette

Servings 4

Ingrediënten

  • 2 coeur de boeuf tomaten
  • 2,5 dl Italian vinaigrette DELINO
  • 4 makreelfilets, ontgraat
  • sap van 1 citroen
  • 2 strengels pijpajuin
  • 2 sneden oud brood
  • 50 g boter
  • peper uit de molen en zeezout

Instructies

  • Meng de Italian vinaigrette met citroensap en schik er met de vlaaszijde de makreelfilets in. Dek af met folie en zet minimaal 2 uur in koeling om te marineren.
  • Maak de croutons: Snijdt het brood in gelijke blokjes. Smelt de boter in de bakpan en bak er de broodblokjes krokant in aan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de tomaten in fijne plakjes en beleg er de borden mee. Breng op smaak met peper en zout en overgiet met de Delino Italian vinaigrette.
  • Neem de makreel uit de oven en dep droog. Brandt de vleeskant van de makreel met een keukenbrander of bonzenbrander.
  • Schik op de tomaat en werk af met fijngesneden pijpajuin, wat zeste van citroen (enkel indien deze onbehandeld is) en broodcroutons.


nl_BENL
en_USEN fr_FRFR de_DEDE nl_BENL