Gehaktballetjes met stoemp van groene kool en spek

Gehaktballetjes met stoemp van groene kool en spek

Gehaktballetjes met stoemp van groene kool en spek

Gehaktballetjes met stoemp van groene kool en spek

Ingrediënten

  • 1 kg gemeng gehakt (varken/kalf)
  • 2 eigelen
  • 100 g paneermeel
  • 2 sjalotjes
  • 200 g spek
  • 1/2 groene kool
  • 600 g aardappelen
  • 8 dl Mosterdsaus van Delino
  • peper en zout
  • olijfolie of boter

Instructies

  • Meng het gehakt met het eigeel, het paneermeel en de fijngesneden sjalotjes.
  • Kruid af met peper en zout. Bak mooi bruin aan in olijfolie.
  • Snij de groene kool en stoof ze samen met de spek aan.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Pureer de aardappelen en werk op met olijfolie of boter.
  • Voeg er de gestoofde groene kool en spek aan toe.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Warm de Delino mosterdsaus.
  • Schik op een bord.


nl_BENL