presa winterse tooi met Portosaus

presa winterse tooi met Portosaus

Ingredients

  • 800 g presa Iberico
  • 1 dl olijfolie
  • 1 jonagoldappel
  • 4 stronken grondwitloof
  • verse jonge tijm
  • 6 dl Portosaus Delino
  • 8 duchesses aardappelen/pureetorentjes

Instructions

  • Warm de oven op 180°
  • Kruid de presa met peper en zeezout en smeer in met olijfolie. Warm een bakpan heet en kleur er de presa in aan. Gaar verder in de oven.
  • Snij de appel en witloofstronken in kwartjes en bak aan in de vleespan. Verdeel er wat tijm over en bak kort op. Besprenkel met wat water en laat verder garen onder een deksel.
  • Warm de Delino Portosaus met wat extra jonge tijmblaadjes.
  • Warm de duchesse aardappelen in de oven tot deze mooi gekleurd zijn.

Presentatie

  • Schik de gestoofde appel en witloof met daarbij in plakjes gesneden presa, werk af met de Delino Portosaus en de duchesse torentjes.

Notes

TIP: U kan de presa en de saus ook perfect samen in de oven opwarmen en de Delino Portsaus als een warme marinade gebruiken.


en_USEN
nl_BENL fr_FRFR de_DEDE en_USEN