08 feb Zalm gemarineerd, warm gerookt op ceder met verse kruiden
Servings 4
Ingrediënten
- 4 porties zalmfilet van 120g elk ontveld en ontgraat
- Verse Kruiden
- 360 g gemengde en fijn versneden jonge prei, rode ajuin, witte selder en radijs
- 2 dl bieslookvinaigrette van Delino
- of 2 dl Caesar Dressing DELINO
Voor de Marinade
- 2 dl Limoncello
- 1 dl olijfolie
- zestes van 1 citroen
Voor de Rub
- 10 g mengeling van gedroogde prei, venkel, dille, karwij, peterselie en dragonpoeder met gemalen grof zout
Instructies
- Leg de cederplankjes onder in water, minimum 12h
- Bevochtig de zalmfilets met de limoncello, de olijfolie en citroenzestes. Strooi de droge rub over de zalmfilets. Laat minimaal 2h marineren.
- Warm uw teppanBBQ voor. Schik hout tot net boven de plancha of Warm uw BBQ tot kolen heet zijn en vlammen verdwenen zijn.
- Schik de zalm op de cederplankjes en giet er de rest van de marinade over. Schik er de bevochtigde bos verse kruiden op en plaats op de plancha van uw BBQ, dit kan al met de vlam nog in het hout. Zet in de windrichtig zodat de warme rook over de ceder waait. Laat zeker 1.5h in de rook staan, zonder dat de vlammen op de plancha de zalm raakt.
- Serveer warm of koud.
- Verdeel de DELINO dressing op de groenten en schik op een bord.
- Schik er reepjes zalm over en werk af met verse dragon.
Notes
TIP: Dit gerecht kan ook met andere vissoorten gemaakt worden zoals zalmforel, makreel of andere ‘vette’ vissoorten.