Gevulde slaharten, wortel, sjalot & Bieslookvinaigrette

Gevulde slaharten, wortel, sjalot & Bieslookvinaigrette

Ingrediënten

  • 4 slaharten (Romeinse sla)
  • 4 worsten van 100g elk
  • 1 dl olijfolie
  • 20 beetgaar gekookte jonge wortels
  • 2 grote banaansjalotten
  • Verse bieslook
  • 4 dl Bieslookvinaigrette van Delino

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de slaharten doormidden en verwijder de kleinste blaadjes. Schik er de worstjes tussen en bind op of steek er een cocktailprikker in.
  • Warm de olijfolie heet en bak er de gevulde harten in. Gaar verder in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160°C.
  • Bak in dezelfde pan de sjalotringen en wortelstukjes en voeg er de kleine slablaadjes bij.
  • Presentatie:
  • Serveer de gebakken groenten met daarop een gevuld slahart.
  • Werk af met de Bieslookvinaigrette.
  • Tip: voor dit recept kan ook de vastere Bieslookdressing gebruikt worden.


nl_BENL