02 mrt Gevulde slaharten, wortel, sjalot & Bieslookvinaigrette
Ingrediënten
- 4 slaharten (Romeinse sla)
- 4 worsten van 100g elk
- 1 dl olijfolie
- 20 beetgaar gekookte jonge wortels
- 2 grote banaansjalotten
- Verse bieslook
- 4 dl Bieslookvinaigrette van Delino
Instructies
- Warm de oven voor op 180°C.
- Snijd de slaharten doormidden en verwijder de kleinste blaadjes. Schik er de worstjes tussen en bind op of steek er een cocktailprikker in.
- Warm de olijfolie heet en bak er de gevulde harten in. Gaar verder in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160°C.
- Bak in dezelfde pan de sjalotringen en wortelstukjes en voeg er de kleine slablaadjes bij.
- Presentatie:
- Serveer de gebakken groenten met daarop een gevuld slahart.
- Werk af met de Bieslookvinaigrette.
- Tip: voor dit recept kan ook de vastere Bieslookdressing gebruikt worden.