Pita met Griekse balletjes en Creamy Tzatziki

Pita met Griekse balletjes en Creamy Tzatziki

 



Ingredients

  • 4 pitabroodjes
  • 20 plakjes komkommer 
  • Verse kropsla 
  • Zwarte peper 

Voor de gehaktballetjes 

  • 400 gram lamsgehakt
  • 10 gram Griekse kruidenmix 
  • 1 ei
  • 40 gram paneermeel met paprika
  • 1 dl olijfolie

Voor de Creamy Tzatziki 

  • 4 dl Creamy Basisvinaigrette Délino 
  • 200 gram geraspte komkommer 
  • Sap van 1 limoen
  • 5 gram fijngehakte verse munt

Instructies

Lamsballetjes:

  • Meng alle ingrediënten en maak gelijke balletjes.
  • Bak de balletjes en gaar afgedekt verder op een laag vuur. 

Creamy Tzatziki: 

  • Meng de Délino Creamy Basisvinaigrette met de geraspte komkommer en de overige van de ingrediënten.
  • Werk af met wat extra zwarte peper. 

Serveren:

  • Warm de pitabroodjes kort op de grill of in de oven.
  • Verdeel wat saus over de pitabroodjes en versier met komkommer en sla.
  • Werk af met de balletjes. 

 



nl_BENL