
16 jun Pita met Griekse balletjes en Creamy Tzatziki

Ingredients
- 4 pitabroodjes
- 20 plakjes komkommer
- Verse kropsla
- Zwarte peper
Voor de gehaktballetjes
- 400 gram lamsgehakt
- 10 gram Griekse kruidenmix
- 1 ei
- 40 gram paneermeel met paprika
- 1 dl olijfolie
Voor de Creamy Tzatziki
- 4 dl Creamy Basisvinaigrette Délino
- 200 gram geraspte komkommer
- Sap van 1 limoen
- 5 gram fijngehakte verse munt
Instructies
Lamsballetjes:
- Meng alle ingrediënten en maak gelijke balletjes.
- Bak de balletjes en gaar afgedekt verder op een laag vuur.
Creamy Tzatziki:
- Meng de Délino Creamy Basisvinaigrette met de geraspte komkommer en de overige van de ingrediënten.
- Werk af met wat extra zwarte peper.
Serveren:
- Warm de pitabroodjes kort op de grill of in de oven.
- Verdeel wat saus over de pitabroodjes en versier met komkommer en sla.
- Werk af met de balletjes.