Reefilet met romige Portosaus

Reefilet met romige Portosaus

Ingrediënten

  • 700 g reefilet
  • 1 dl vetstof
  • 400 g oesterzwammen in repen
  • 4 vijgen
  • 1 dl honing
  • 1 dl room 35%
  • Vers gehakte peterselie
  • 4 dl Portosaus DELINO

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de vijgen en bedruppel met wat honing. Bak gaar in de oven.
  • Verhit de vetstof in de bakpan. Bak er de oesterzwammen in aan en bak gaar. Werk af met peterselie.
  • Kleur in dezelfde bakpan de reefilet. Bak naar believen en laat even rusten alvorens in gelijke 'nootjes' te snijden.
  • Deglaceer de pan met wat water en giet er de DELINO Portosaus bij. Werk af met de room. Laat even opkoken.
  • Lepel de saus op het bord en presenteer daarop de reenootjes.
  • Schik er de oesterzwammen naast alsook de vijgen.
  • Serveer met aardappelnootjes of mini-kroketjes. Ook lekker met aardappelgratin of gebakken gnocchi.


nl_BENL
en_USEN fr_FRFR de_DEDE nl_BENL