Chili con carne met Salsa Mexicana

Chili con carne met Salsa Mexicana

Servings 4

Ingrediënten

  • 1 kg gaargekookte langkorrel rijst (koken in groentebouillon met mespunt kurkuma)
  • 1 kleine rode ajuin in flinterdunne ringen gesneden
  • 8 taco shells

Voor de chili con carne:

  • 1 dl olijfolie
  • 10 g gehakte look
  • 100 g rode ajuin fijngehakt
  • 1 kg rundsfilet fijngemalen
  • 300 g uitgelekte rode kidneybonen
  • 1 chilipepertje ultrafijn gehakt (met of zonder zaadjes voor pikante toets)
  • 40 g opgelegde en uitgelekte jalapeno sneetjes
  • 8 dl Salsa Mexicana Delino
  • verse oregano of marjolein

Instructies

  • Stoof de rode ajuin met de look in de olijfolie, voeg het vlees toe en laat de kruimig bakken.
  • Voeg de rode kidneybonen toe samen met het pepertje, takjes oregano en jalapeno. Laat 5 min. verder garen onder het deksel en voeg de Delino Salsa Mexicana toe.
  • Warm de rijst en de taco shells.

Presentatie

  • Presenteer de gebakken rijst met daarop de taco.
  • Werk af met de chili con carne, rode ajuin en oregano.

Notes

TIP: De oregano of marjolein kan u ook vervangen door koriander.


nl_BENL