07 feb Chili con carne met Salsa Mexicana
Servings 4
Ingrediënten
- 1 kg gaargekookte langkorrel rijst (koken in groentebouillon met mespunt kurkuma)
- 1 kleine rode ajuin in flinterdunne ringen gesneden
- 8 taco shells
Voor de chili con carne:
- 1 dl olijfolie
- 10 g gehakte look
- 100 g rode ajuin fijngehakt
- 1 kg rundsfilet fijngemalen
- 300 g uitgelekte rode kidneybonen
- 1 chilipepertje ultrafijn gehakt (met of zonder zaadjes voor pikante toets)
- 40 g opgelegde en uitgelekte jalapeno sneetjes
- 8 dl Salsa Mexicana Delino
- verse oregano of marjolein
Instructies
- Stoof de rode ajuin met de look in de olijfolie, voeg het vlees toe en laat de kruimig bakken.
- Voeg de rode kidneybonen toe samen met het pepertje, takjes oregano en jalapeno. Laat 5 min. verder garen onder het deksel en voeg de Delino Salsa Mexicana toe.
- Warm de rijst en de taco shells.
Presentatie
- Presenteer de gebakken rijst met daarop de taco.
- Werk af met de chili con carne, rode ajuin en oregano.
Notes
TIP: De oregano of marjolein kan u ook vervangen door koriander.