Kippenbouten gemarineerd met Portosaus

Kippenbouten gemarineerd met Portosaus

Ingredients

  • 8 kippenbouten, 'pilons'
  • 400 g jonge wortel, beetgaar gekookt
  • 10 g fijngehakte gezouten pistachenoten
  • 1 dl vetstof
  • 2 dl en 4 dl Port Sauce

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snijd de pilons in tot tegen het bot, telkens 2 keer aan de 2 dikke vleeskanten. Meng er de 2 dl DELINO Portosaus onder en laat 2 uur marineren.
  • Schik de pilons op een bakplaat en bak gaar gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel wat boter in een bakpan en bak er de jonge wortel in aan. Werk af met de pistachenoten.
  • Warm de 4 dl Delino Portosaus.
  • Presenteer met lekkere aardappelkroketjes, aardappelnootjes of basmatirijst.


en_USEN
nl_BENL fr_FRFR de_DEDE en_USEN