
21 aug Kippenbouten gemarineerd met Portosaus

Ingrediënten
- 8 kippenbouten, 'pilons'
- 400 g jonge wortel, beetgaar gekookt
- 10 g fijngehakte gezouten pistachenoten
- 1 dl vetstof
- 2 dl en 4 dl Portosaus DELINO
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snijd de pilons in tot tegen het bot, telkens 2 keer aan de 2 dikke vleeskanten. Meng er de 2 dl DELINO Portosaus onder en laat 2 uur marineren.
- Schik de pilons op een bakplaat en bak gaar gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel wat boter in een bakpan en bak er de jonge wortel in aan. Werk af met de pistachenoten.
- Warm de 4 dl Delino Portosaus.
- Presenteer met lekkere aardappelkroketjes, aardappelnootjes of basmatirijst.