
21 aug Gebakken eendenborst, Porto-Sinaasappelsaus

Ingredients
- 4 eendenborsten, gepareerd
- 400 g bimi of babybroccoli beetgaar gekookt
- Voor de saus:
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 sinaasappels in partjes
- Jonge citroentijm
- 4 dl Portosaus DELINO
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Laat een braadpan heet worden en bak er de eendenborsten in aan (eerst aan de vetkant). Laat mooi korsten en verlaag het vuur. Draai de eendenborsten om en laat nog een 2-tal
minuten aanbakken. Laat verder garen in de oven gedurende 5 minuten. Laat nog
even rusten alvorens te versnijden. - Verdeel wat eendenvet in een bakpan en
bak er de bimi in aan. - Warm de Delino Portosaus met het sinaasappelsap
en de tijm. Laat even doorkoken en werk af met de sinaasappelpartjes. - Schik de plakjes eendenborst en werk af met de Porto-Sinaasappelsaus.
- Schik er de bimi bij.
- Lekker met aardappelkroketjes, gekookte aardappel, aardappelnootjes
of basmatirijst. - TIP voor slagers en
traiteurs: enkel de eendenborst aanbakken. Garen gebeurt door de klant.