Kalfsrollade met boschampignons, zwezerik en Portosaus

Kalfsrollade met boschampignons, zwezerik en Portosaus

Ingrediënten

  • 1 kalfsfilet van 600 g
  • 400 g mix van wilde champignons in kleine blokjes
  • 1 sjalot versnipperd
  • 4 stukjes kalfszwezerik van 100 g gepocheerd en ontvliesd
  • 2x 50 g boter
  • 400 g aardappelgratin
  • 200 g peultjes beetgaar gekookt
  • 1 + 6 dl Portosaus DELINO

Instructies

  • Maak de duxelle: stoof de sjalot met champignonblokjes aan in 50g boter. Werk af met 1 dl DELINO Portosaus en laat indikken. Laat afkoelen.
  • Snijd de kalfsfilet in 'en enveloppe' en verdeel er de champignonduxelle over. Rol op en bind op tot een rollade. Warm de oven voor op 180°C en bak en gaar er de rollade in.
  • Warm de rest van de boter in de koekenpan en bak er de zwezerikken krokant in aan. Verdeel er de portosaus over en laat gaar worden.
  • Gratineer de aardappelgratin en warm de peultjes.
  • Lepel de Portosaus met daarop stukjes zwezerik en sneetjes rollade. Schik daarbij de peultjes en serveer met de gegratineerde aardappelgratin.


nl_BENL
en_USEN fr_FRFR de_DEDE nl_BENL