18 feb Kalfsrollade met boschampignons, zwezerik en Portosaus
Ingrediënten
- 1 kalfsfilet van 600 g
- 400 g mix van wilde champignons in kleine blokjes
- 1 sjalot versnipperd
- 4 stukjes kalfszwezerik van 100 g gepocheerd en ontvliesd
- 2x 50 g boter
- 400 g aardappelgratin
- 200 g peultjes beetgaar gekookt
- 1 + 6 dl Portosaus DELINO
Instructies
- Maak de duxelle: stoof de sjalot met champignonblokjes aan in 50g boter. Werk af met 1 dl DELINO Portosaus en laat indikken. Laat afkoelen.
- Snijd de kalfsfilet in 'en enveloppe' en verdeel er de champignonduxelle over. Rol op en bind op tot een rollade. Warm de oven voor op 180°C en bak en gaar er de rollade in.
- Warm de rest van de boter in de koekenpan en bak er de zwezerikken krokant in aan. Verdeel er de portosaus over en laat gaar worden.
- Gratineer de aardappelgratin en warm de peultjes.
- Lepel de Portosaus met daarop stukjes zwezerik en sneetjes rollade. Schik daarbij de peultjes en serveer met de gegratineerde aardappelgratin.